Skip to main content
 
alt_news5 orașe din România acceptate în programul european 100 Intelligent Cities Challenge

În perioada 27 februarie - 29 mai, Intelligent Cities Challenge (ICC) a primit 130 de expresii de interes din 192 de orașe din 20 de țări din Uniunea Europeană și Regatul Unit. Comisia Europeană și echipa ICC au fost foarte încântați să constate că atât de multe orașe sunt dornice să devină mai durabile, viabile și responsabile social prin utilizarea tehnologiilor avansate.

După o deliberare atentă, 88 de cereri au fost acum selectate pentru a participa la Challenge în următorii 2 ani. Printre aceste cereri au fost selectate și 5 orașe din România: Arad, Bistrița, Galați, Iași și Timișoara.

Acest grup selectat include 54 de noi aplicații ICC, 26 de orașe care au participat la inițiativa predecesorului Digital Cities Challenge și 8 orașe mentor ale UE. Încă se selectează 10 orașe internaționale pentru a completa lista celor 100 de orașe care vor participa la călătoria ICC. Întrucât 8 dintre solicitanți sunt consorții, inclusiv mai multe orașe partenere, grupul selectat de orașe implică un total de 124 de orașe.

100 Intelligent Cities Challenge (ICC) este o oportunitate unică pentru evoluția orașelor UE pentru a se alătura unei comunități care folosește tehnologii avansate, pentru a face față crizei pandemice și a reconstrui economiile acestora, în timp ce le conduce în direcția creșterii ecologice și durabile. Acest lucru va ajuta orașele să îmbunătățească calitatea vieții și să creeze noi oportunități pentru comunitățile lor de afaceri.

ICC se va baza pe succesul Challenge Digital Cities, care a ajutat 41 de orașe ale UE să dezvolte o viziune strategică și o foaie de parcurs pentru transformarea digitală. Orașele ICC vor primi îndrumări și asistență specializate și de înaltă calitate, acces la rețelele de consultanță și partenerii din orașe (europene și internaționale) și instrumente de consolidare a capacității, pentru a conduce obiectivele politice prioritare și adoptarea tehnologiilor avansate.

citește mai mult